Cap Alfara De Carles

Degut a la forma irregular del solar i per tal d’evitar espais poc útils i cantonades difícils de resoldre a nivell de mobiliari i acabats, hem optat per alinear les estances tancades amb les direccions que marquen les 2 mitgeres i utilitzar les geometries mes difícils generades per al trobament ambdues directrius com a espais de circulació ,vestíbul i l’accés. Així mateix, aquesta voluntat de regularitzar el programa funcional ens genera un petit excedent de metres quadrats que seran utilitzats per a crear un porxo d’accés que dóna representativitat a aquest petit equipament.

L’esquema distributiu també vol donar resposta a qüestions importants com la il·luminació de la sala d’espera i la intimitat i il·luminació de les consultes.

Així doncs:

  • S’ha optat per situar  la sala d’espera donant a la façana més pública de l’edifici

  • S’han plantejat les sales de consulta ben il·luminades però amb més intimitat orientades a la zona de reserva del solar.

  • Els quartets de serveis al llarg de la mitgera i en fàcil relació amb l’àrea del personal de recepció.

Materials Naturals:

Alfara de Carles està situat en un entorn natural d’extraordinari valor paisatgístic. Aquesta situació privilegiada ha estat reclam al llarg del temps per personalitats il·lustres com el pintor Picasso i actualment molt valorada en l’àmbit del turisme rural.

Hem escollit materials naturals propis de la zona per harmonitzar amb l’entorn, en el nostre cas ens fa especial il·lusió poder resoldre be aquest punt ja que som coneixedors de la zona, havent construït a Amposta, i estant actualment a punt de  construir a Ulldecona.

  • Hem pensat en utilitzar  aplacat de pedra provinent de les canteres d’ Ulldecona, concretament pensant amb el tipus “Pedra de la Sénia” en les zones majoritàriament opaques de façana.

  • Plantegem Lames de fusta tractada , de pi mediterrani per protegir les obertures orientades a sud, sabem que el sol a la zona en èpoques de calor es d’una intensitat altíssima. Les lames també ajudaran a crear privacitat així com un efecte de transparències, que aconseguim jugant amb les diferents inclinacions d’aquestes.