top of page
HYBRIDA_ASCAMM_14.jpg

ASCAMM Headquarter

 

El centre Tecnològic Ascamm es va crear el 1987 per l'Associació Catalana d'Empreses de Motlles i Matrius i el 1996 va passar a ser una entitat independent sota la forma legal de fundació privada sense ànim de lucre. L'entitat ha esdevingut un dels principals centres tecnològics d'Espanya en l'àmbit industrial i, en particular, per a les Pimes.La missió de la Fundació Ascamm és ajudar les empreses industrials a millorar la seva competitivitat per la via de la innovació tecnològica i la transferència del coneixement. La visió de la Fundació Ascamm és consolidar-se com un referent europeu en l'àmbit de la innovació tecnològica i la transferència del coneixement en el camp del disseny i la producció industrial, en particular de productes i utillatges de plàstic, metalls ferrosos i aliatges lleugers.03 Ampliació de les Instal·lacionsDegut a la transformacio´del nostre teixit industrial, i social ens anem creeem una europa del coneixement, on cada vegada mes te mes importancia la recerca i la innovacio, com a patrimoni i posicionament en el mon.Per aquest factor ASACAMM ha experimentat en els ultims anys un creixement considerable quedant ne les instal.lacions obsoletes.ASCAMM requereix una ampiacio i lleugera reordenacio de la sectoritzacio d’espais, sent notable la nececitat d’ampliarse de cara als equips de Investigacio desenvolupament i innovacio I+D+I

PROMOTOR:    

FUNDACIÓ PRIVADA ASCAMM

EMPLAÇAMENT:    

Parc Tecnologic del Vallés. CERDANYOLA DEL VALLÉS

SUPERFICIE:    

5085 m2

AUTOR:    

JORDI TRUCO - SYLVIA FELIPE

EQUIP HYBRIDa:
NURIA GÓMEZ GARRIDO

AMBRA MICCANTONIO

LAURA GÓMEZ GARRIDO

JULIAN ARANDIA

 

DISSENY
01 Imatge UnitàriaEvitar la fragmentació visual, pe a donar una imatge unitària de la empresa
02 Imatge InnovadoraL’estudi d’arquitectura HYBRIDa s’ha marcat com a objectiu pel disseny de la nova seu d’ASCAMM, TRANSMETRE L’ACTIVITAT D’ASCAMM a través de la IMATGE de l’edifici.Entenem que ASCAM vol ésser LIDER en la innovació en el sector del disseny i la producció industrial, i per tant entenem coherent que això es transmeti des d’un àmbit tant proper com es el de la producció arquitectònica... que és a la vegada IMATGE de les CAPACITATS TECNOLOGIQUES i d’IDEARI de l’entitat ASCAMM.
03 Fabricació DigitalLa fabricació digital permet diferenciació a traves d’un procés estandarditzatLa proposta d’ampliacio d’ASCAMM que fem de HYBRIDa es una arquitectura de Vanguardia per que utilitza de les noves eines tant de disseny, utilitzant nous softwares com de fabricació.
04 ProgramaDegut al ràpid creixement de l’activitat d’ASCAMM hi ha la necessitat d’ampliar les instal·lacions de la seva seu. L’encàrrec de la propietat es basa en tres punts:-Construcció d’un nou edifici que consti del següent programa:P. Baixa – TallersP. Primera – Oficines dels Equips de treball d’I+D+iP. Segona – Es pressupostarà només a nivell de tancaments, encara que ai nivell de proposta es planteja quin seria l’efecte d’un futur trasllat de la planta directiva.-Remunta d’una planta a nivell de projecte per tal de valorar l’impacte visual d’una possible futura ampliació.-Connectivitat de l’edifici. la comunicació entre les diferents parts de les instal·lacions es realitza actualment d’una manera tortuosa i amb desnivells de pujades i baixades en la comunicació entre plantes que s’haurien de considerar al mateix nivell. això es degut a la diferència de cota que existeix entre l’edifici taller i l’administratiu. a l’apartat connectivitat eficient desenvoluparem la proposta per tal d’aconseguir una comunicació unificada, agradable, i efectiva entre les tres unitats d’actuació que serveixi també a nivell visual per donar unitat arquitectonica al conjunt de la propietat.
CONNECTIVITAT EFICIENT 
01 Unitat interna entre el nou i antic edifici EstEntendrem les instal·lacions d’ASCAMM com un sol edifici, en el que els recorreguts es podran fer d’una forma natural i en horitzontal. D’aquesta manera convertim els edificis a nivell d’us i visual en un de sol.Per a aconseguir això connectem i unifiquem passadissos interiors del nou i l’antic edifici, i connectem els tres edificis amb un sol intercanviador.
02 Connector intercanviadorAquest esta pensat per ser un espai diàfan en rampa que permet el transit fluid d’un edifici a un altre a dos nivells simultàniament. Amb unes fantàstiques qualitats llumíniques i espacials.L’edifici està dissenyat per tenir una façana interior molt activa. No es tanca a l’exterior ja que continuen havent-hi vistes, però hi ha una gran terrassa interior i unes façanes que fomenten un ambient de treball tranquil i de molta qualitat llumínica i espacial.

PROMOTOR:    

FUNDACIÓ PRIVADA ASCAMM

DATA D’ENTREGA:    

Gener 2009

EMPLAÇAMENT:    

Parc Tecnologic del Vallés. CERDANYOLA DEL VALLÉS

SUPERFICIE:    

5085 m2

AUTOR:    

JORDI TRUCO - SYLVIA FELIPE

EQUIP HYBRIDa:
NURIA GÓMEZ GARRIDO

AMBRA MICCANTONIO

LAURA GÓMEZ GARRIDO

JULIAN ARANDIA

JURAT :    

Director General d’Ascamm – Xavier López Luján
Conseller Executiu d’Ascamm – Josep Maria Muxí
Junta Directiva de la Fundació Ascamm

 

bottom of page