top of page
VISTA_02.jpg

CAP a Sant Feliu de Llobregat

CONTEXTUALITZACIÓ

La gran transformació que suposa el soterrament del tren, l’ampliació de tramvia Diagonal-Baix Llobregat fins el centre de Sant Feliu de Llobregat i la urbanització de la futura Rambla Major fa entendre el Nou CAP Rambla a nivell urbà, com una part d’un conjunt molt més important. El futur CAP es converteix en equipament autònom, que ajustant-se al gàlibs màxims que marca la normativa busca el seu lloc i la seva singularitat dins d’aquesta gran transformació de la ciutat col·laborant a construir la nova urbanitat amb la seva presencia davant la nova plaça d’accés a l’equipament. Proposem un edifici que busca l’equilibri entre la compacitat i l’ocupació intensiva sòl per tal d’afavorir l’estalvi energètic i constructiu, per un costat i l’eficiència organitzativa per un altre.

FUNCIONALITAT

L’edifici s’estructura al voltant d’un gran pati que conté vegetació dins seu, configurant així un paisatge interior que qualifica i organitza tot l’edifici. El pati genera al seu voltant un esquema de circulacions clar i senzill de fàcil lectura per part de l’usuari i visitant. Aquesta organització “claustral” evita la fragmentació de les grans àrees programàtiques i permet ubicar-les de manera que es poden complementar entre elles. El pati perfora l’edifici fins a la planta -1, qualificant així els espais destinats a la rehabilitació amb poca relació amb l’exterior i oferint la possibilitat de usat per activitats relacionades amb l’exercici l’aire lliure.


 

PROMOTOR:    

GESTIÓ INFRAESTRUCTURES S.A

EMPLAÇAMENT:    

-----

SUPERFICIE:    

-----

AUTOR:    

HYBRIDA, Sylvia Felipe, Jordi Truco

C63 STUDIO, Miquel Espinet, Esther Segura, Xavier Osarte

EQUIP HYBRIDa:

FERRAN GONZALVO

 

 

QUALITAT ARQUITECTÒNICA

Per la façana es planteja una pell neutre que embolcalla tot l’edifici conformada per una gelosia prefabricada amb elements petris a les plantes baixes i d’alumini reciclat a les plantes pis que  permetran tamisar la llum, i protegir les finestres d’una excessiva radiació a la vegada que garantir la privacitat dels usuaris respecte l’exterior.
La volumetria resultant, de pell sensible i continua només alterada pels pocs forats de grans dimensions, transforma l’escala de l’equipament, per naturalesa més institucional en una escala més domèstica, amb una imatge més propera i amable per a la ciutadania
El gran pati és el responsable de la qualitat ambiental a l’interior de l’edifici. Els espais de relació s’il·luminen naturalment a través del pati, on és podrà  controlar l’excessiva radiació de l’estiu  amb uns tendals retràctils. El pati treballarà com a regulador higromètric afavorint la ventilació creuada i actuarà com a element biofílic que s’incorpora en tot moment a l’experiència de l’usuari. Durant les èpoques més caloroses, juntament amb els grans forats de la façana permetrà activar un sistema de free-cooling nocturn que repercutirà en un gran estalvi de la despesa energètica de l’edifci.

SOSTENIBILITAT DE LA PROPOSTA

Proposem els estàndards d’un n ZEB:

- Reducció de consum d’energia :70%
- Reducció de consum d’aigua potable d’un 70% 
- Reducció d’impactes dels materials (energia, CO2) d’un 60%
- Reducció de residus (material amb destinació final a abocadors) del 85%  (Tot respecte a un edifici de referència de construcció estàndard).

ECONOMIA DE LA PROPOSTA

Proposem un sistema constructiu simple, contrastat, de costos ajustats, de molta durabilitat i fàcil manteniment. El sistema combinarà els avantatges del productes industrialitzats amb les qualitats de productes tradicionals  i permet fer viable la inversió prevista i acomplir els terminis. 


 

PROMOTOR:    

GESTIÓ INFRAESTRUCTURES S.A

DATA D’ENTREGA:    

Novembre 2024

EMPLAÇAMENT:    

-----

SUPERFICIE:    

-----

AUTOR:    

HYBRIDA, Sylvia Felipe, Jordi Truco

C63 STUDIO, Miquel Espinet, Esther Segura, Xavier Osarte

EQUIP HYBRIDa:

FERRAN GONZALVO

JURAT :    

-----

 

 

bottom of page