HYBRIDA_bcn-suites_35

HYBRIDA_bcn-suites_35

HYBRIDA_bcn-suites_38

HYBRIDA_bcn-suites_38

HYBRIDA_bcn-suites_012

HYBRIDA_bcn-suites_012

0193

0193

0201

0201

190114_diagrama parametria 04_3 columnas

190114_diagrama parametria 04_3 columnas

190114_diagrama parametria 03_3 columnas

190114_diagrama parametria 03_3 columnas

190114_diagrama parametria 02_3 columnas

190114_diagrama parametria 02_3 columnas

HYBRIDA_bcn suites32

HYBRIDA_bcn suites32

HYBRIDA_bcn suites31

HYBRIDA_bcn suites31

HYBRIDA_bcn suites30

HYBRIDA_bcn suites30

0209

0209

0208

0208

HYBRIDA_bcn-suites_31

HYBRIDA_bcn-suites_31

HYBRIDA_bcn-suites_32

HYBRIDA_bcn-suites_32

HYBRIDA_bcn-suites_29

HYBRIDA_bcn-suites_29

HYBRIDA_bcn-suites_33

HYBRIDA_bcn-suites_33

HYBRIDA_bcn-suites_28

HYBRIDA_bcn-suites_28

Tembo Suites and Apartments at Port Forum, BCN

 

Es rep l’encàrrec per part de la propietat de la redacció d'un projecte bàsic per a la construcció d'un aparthotel, amb planta soterrani -1 que serà tècnica i dues plantes, -2 i -3, que seran aparcament i 17 plantes pis; El projecte bàsic és fruit del desenvolupament de l’avantprojecte guanyador d’un concurs internacional restringit convocat pel promotor i del que en van resultar guanyadors els aSZ+HYBRIDA. Tal i com es fixa a les bases de l’esmentat concurs el projecte bàsic es redacta juntament, amb l’estudi d388 arquitectura qui –segons les bases- seguirà desenvolupant les següents fases del projecte.

Es projecta un edifici format pel conjunt de dues lògiques espaials i constructives que generen la proposta: una pels espais “designats” com són els apartaments i una altra pels “no designats” com són els passadissos i els espais complementaris a les plantes pis i els dos nivells de planta baixa i primera. La part designada, concreta respon a una construcció i un sistema més tancat i rígid, la resta (la no designada) actua com un cartílag, moldejable a les diferents actuacions i requeriments i usos.

Volumètricament es tradueix en un sòcol de planta baixa i primera que reconeix els límits del solar i un cos en forma de be baixa (V) que s’alça fins a la planta 17 buscant les millors vistes i reconeixent la morfologia de les torres de l’entorn més immediat. L’interior del volum al és el cartílag, l’espai tou que configura l’atri d’on veuen tots els espais comuns i que genera alhora els principal espai exterior de l’edifici.

Sota rasant es projecten tres plantes, la primera que allotjarà magatzems i locals tècnics i les altres dues que seran l’aparcament del conjunta amb accés des del carrer Llull, on tenim la cota inferior de parcel.la a nivell de carrer.

Els materials que composaran l’envolvent seran fonamentalment: formigó (en planta baixa i primera), fusteria metàl·lica, vidre en diferents formats (fixe, practicable, translúcid, transparent..) i elements de protecció solar.

L’edifici té les seves façanes exteriors en planta baixa als quatre fronts de vial i en planta tipus XXX i tres façanes interiors que conformen el que es denomina atri. L’accés principal de l’aparthotel es produeix des de la cantonada que es forma a la intersecció entre els carrers Sant Ramon de Penyafort i Llull, el vol de la planta primera i segona indica i focalitza l’accés principal. L’espai exterior de planta baixa re pavimentar després de l'actuació es proposa fer-ho seguint la direccionalitat marcada pel paviment interior de l'edifici sempre que s’adeqüi als criteris municipals i normatius aplicables.

Les plantes sota rasant contenen l’ús d’aparcament propi de l’apart Hotel repartit entre planta soterrani -1 i -2 (nivells -2 i -3) amb el número de places d’aparcament associat a la necessitat i exigències de programa. L’accés a l’aparcament està situat a la cota 33 a nivell de carrer situat al carrer Manuel Fernández segons l’anàlisi de viabilitat generada realitzat.

També sota rasant, a la cota -3, (nivell -1) s’ubica la planta tècnica i els magatzems i les sales tècniques i de instal·lacions associats al programa

PROMOTOR:    

STAHLER BARCELONA SUITES SL

GESTIO DE CONTRACTACIO:    

D388

MANAGEMENT OBRA:    

COPCISA


EMPLAÇAMENT:    

C/ MANUEL FERNANDEZ MARQUEZ 211, AV RAMON DE PENYAFORT

AUTOR:    

AZCON ARCHITECTURES, Antonio Sanmartin

HYBRIDA, Sylvia Felipe, Jordi Truco

D388 ARQUITECTURA, Jaume Font

COLABORADORS CONCURS HYBRIDa + aZCON

FERRAN IGLESIAS

CARLOS MACHADO

GUAYENTE SANMARTIN

SHASANK SHRIVASTVA

EQUIP HYBRIDa + aZCON PROJECTE BASIC

ANDRÉS DEJANON

MANUELA IANNI

GUAYANTE GARCIA SANMARTIN

JAIME FELIU DE CABRERA SALAS

FARHANG DADFAR

EQUIP D388 PROJECTE BASIC

GLÒRIA FONT BASTÉ

BOSCO VIÑAMATA

IGNACIO BADIA RABASSA

MARÇAL DASQUENS


COL.LABORADORS EXTERNS:

ESTRUCTURES: BEST Costales -Jaén, Ignacio Costales, Carles Jaén

INSTAL.LACIONS: AC arquitectes, Amaya Arizmendi Martínez

TOPOGRAFIA: Cota Zero

RENDER:

ADAM KAMINSKI 


REDACCIO PROJECTE :    

HIVERN 2018

PEM:    

37.000.000€

SUPERFICIE:  

28.000m2