top of page

PROMOTOR:    

SERPA, S.A (Sociedad de Servicios del Principado de Asturias, S.A)

EMPLAÇAMENT:    

Pabellón de las autonomías, EXPOZARAGOZA

SUPERFICIE:    

480 m2

AUTOR:    

JORDI TRUCO - SYLVIA FELIPE

EQUIP HYBRIDa:

MARCO VERDE

 

 

Expo Zaragoza Pavilion

 
L’arquitectura per al pavelló serà exuberant, però senzilla, amb espais clars i ben delimitats, amb textures riques, però senzilla en essència. El sistema constructiu del pavelló és coherent amb la idea central del projecte: Un gran reticle de fusta creada amb costelles en dues direccions serà l’element formalizador, organitzador i alhora estructural del conjunt. O sigui forma i estructura junts altra vegada, com succeeix en la naturalesa. Aquesta estructura lleugera és al seu torn molt rígida. Podent connectar en diferents punts del pilar la malla de fusta. La idea de no usar un forjat pesat de formigó també entronca en la filosofia ecològica i econòmica: menys pes és menys energia.

 

Aquesta gran malla serà recoberta per panells lleugerament distints entre ells que aniran donant color forma i riquesa de textura a aquestes grans volums, que són tot; Són alhora forma, alhora espai transitable, alhora espai expositiu. Els panells d’una mesura d’uns 50cm x 70cm, , seran de color, però alhora contindran imatges de la riquesa d'Asturias. Aquests panells seran tallats per un centre de control numèric directament del dibuix de l’ordinador i posteriorment encaixats d'un en un en sec en el lloc precís. Aquesta construcció intel·ligent i també d’avantguarda tecnològica és possible gràcies a una arquitectura dissenyada amb instruments i conceptes contemporanis, però també gràcies a una empresa constructora (líder en el sector), que és capaç de treballar amb la més moderna tecnologia i que és natural d'Asturias. L’equip d’arquitectura ha estat treballant molt estretament amb aquesta empresa constructora asturiana per a aconseguir una oferta econòmica viable i creïble, i que es mantingui fidel a la idea de projecte arquitectònic. Per tant en el projecte es pensa en el contingut de la terra però també es conta amb la capacitat de projecció de futur de la gent d'Asturias, en un món contemporani i ple de reptes del progrés.


Organització i espais
El pavelló està presidit per dos elements expositius que recorden les muntanyes, són grans estructures expositives cristal·lines com l’aigua, aquestes permeten delimitar mitjançant grans espais visuals les zones on seran desenvolupades les unitats temàtiques.

En la planta inferior es despleguen sis unitats temàtiques:
1. La comunitat amb mes llacs d’ Espanya.
2. 90º aniversari “El Parc nacional de Pics d1 Europa”.
3. La Gastronomia ecològica amb sabor Asturià.
4. La multi-aventura Asturiana.
5. El litoral cantàbric Asturià
6. Asturias, el territori dels rius.

A la part superior del pavelló seran exhibits en l’auditori la Unitat Global de continguts del principat creada per a Pavelló, Es disposarà també d’un espai d’activitats i actuacions, acompanyat d’un petit bar en el qual es podrà prendre sidra, refrigeris, algun plat i xerrar amb algun visitant o amb els amics.

PROMOTOR:    

SERPA, S.A (Sociedad de Servicios del Principado de Asturias, S.A)

DATA D’ENTREGA:    

Octubre 2007

EMPLAÇAMENT:    

Pabellón de las autonomías, EXPOZARAGOZA

SUPERFICIE:    

480 m2

AUTOR:    

JORDI TRUCO - SYLVIA FELIPE

EQUIP HYBRIDa:

MARCO VERDE

JURAT :    

Director-gerente de SERPA, S. A.
Dos personas en representación de la Consejería de Medio Ambiente del Gobierno del Principado de Asturias.
Una persona en representación de la Dirección General de Patrimonio del Gobierno del Principado de Asturias.
Una persona en representación de la Consejería de Cultura, Comunicación Social y Turismo del Gobierno del Principado de Asturias.
Una persona en representación de la Universidad de Oviedo.
Una persona en representación de la Asociación de diseñadores gráficos de Asturias.
Una persona en representación del Colegio Oficial de Arquitectos de Asturias (COAA).
Una persona en representación de un Colegio Oficial de Ingenieros Superiores de Asturias

 

 

bottom of page