top of page

Haasbel Headquarters

 

HYPERMEMBRANE ens permet construir arquitectures amb formes complexes, amb un sistema estructural estandarditzat, on aquestes estructures s'articulen formalment gràcies a la seva capacitat de deformació dins del seu límit elàstic controlat. Per aquesta raó estan fetes de materials compòsits d'alt rendiment a flexo compressió, i molt lleugers. Tot es duu a terme en el marc de la Unió Europea dins del programa FP7 amb la creació d'un consorci d'empreses, centres tecnològics, i els coordinadors i dissenyadors, en aquest cas en el camp de l'arquitectura.

PROMOTOR:    

KEENWELL, HAASBEL


EMPLAÇAMENT:    

C/ VIA TRAJANA 45 , 08020, BARCELONA

AUTOR:    

JORDI TRUCO – SYLVIA FELIPE

EQUIP HYBRIDa:

ANDRES DEJANON
SHASHANK SHRAVISTVA
CARMELO SANTANA
JANPREET KAUR

SUPERFICIE:  

500m2
 

La segona fase del programa Marco FP7 de la unió Europea, amb una inversió de 2.2 milions d'euros de fons públic, per a desenvolupament i producció i construcció d'una aplicació final. Portem gairebé 5 anys desenvolupant aquest sistema, que es compon d'estructura, pell, programari de control de geometries i programari de càlcul d'elements finits per a cadascuna de les formes que podem aconseguir. A més hem desenvolupat fins i tot la línia de pultrusió de termoplàstics del que està feta l'estructura, ja que no existeix ni el material, ni el procés de producció del que està feta aquesta estructura. 
L'objectiu de la unió europea és que construïm una aplicació que constati la fiabilitat del sistema desenvolupat. La fase anterior del projecte, en el 2013, la concloem amb la construcció d'un demostrador temporal, (prototip pilot) que es va exposar durant un any en el llac del DsignHUB de Barcelona.

Per al final d'aquesta fase Pensàvem en una opció semblant, però de caràcter més permanent, però durant el projecte va sortir l'oportunitat de fer un tracte amb l’empresa de cosmètics HAASBEL que té la seu comercial a Barcelona, i la proposta és molt més ambiciosa. El repte és construir una façana en la qual posem en valor tot el que hem aconseguit, on s'expliqui en grandària arquitectònica, i amb les problemàtiques d'un encàrrec real.

PROMOTOR:    

KEENWELL, HAASBEL

GESTIO DE CONTRACTACIO:    

HYBRIDa

MANAGEMENT OBRA:    

BUILDAIR, 
METALISTERIA BLANCO


ASSAMBLAGE ON SITE:

METRIC3 (Gerard Muñoz)


EMPLAÇAMENT:    

C/ VIA TRAJANA 45 , 08020, BARCELONA

AUTOR:    

JORDI TRUCO – SYLVIA FELIPE

EQUIP HYBRIDa:

ANDRES DEJANON
SHASHANK SHRAVISTVA
CARMELO SANTANA
JANPREET KAUR


COL.LABORADORS EXTERNS:

MEMBRANE DESIGN: BUILDAIR (Javier Marcipar,Mercè López,Carles Estruch)
THERMOPLASTIC COMOPSITE STRIPS PULTRUSION : GDP (Fabrice   Maimbourg,Valerie Denis,Jérémy Barbereau)
THERMOPLASTIC REINFORCEMENT YARDS: COMFIL(Tore Bak,Hans Knudsen,Henning Bak)
CURVED BOUNDARY FRAME CALCULATION: Eskubi Turro Arquitectes
MECHANIC ENGINEERING PRODUCTION COMPONETS: MECANITZAT IME


REDACCIO PROJECTE :    

HIVERN 2015

PEM:    

614.000 €

SUPERFICIE:  

500m2
 

bottom of page